Hoppa till sidans innehåll

Junior


Klubben har idag ca: 330 aktiva medlemmar i åldrarna 6-93 år vilka tränar regelbundet hos oss. Inriktningen på verksamheten är bredd samt elit. De finns de som precis börjat minitennis en gång/vecka och det finns de som tränar 5-6 pass/vecka och som tävlar både nationellt som internationellt. Träningen bedrivs till största delen av klubbens fastanställda coacher samt med hjälp av en del hjälptränare.

 

Året är indelat i två säsonger.

Höst: augusti-december      

Vår: januari-juni

 

Under höst- och vårssäsong bedriver vi träning sex dagar per vecka, måndagar till lördagar. Om eleven ej avanmäller sig till kommande säsong fortskrider träningen enligt förgående termin. Under sommarmånaderna erbjuder klubben lägerverksamhet under juni och augusti. Affischer för läger och andra aktiviteter kommer upp separat på anslagstavlan i hallen, på våra sociala medier och hemsida.

 

Vi erbjuder hämtning ca: kl.14.00 till de elever som är aktiva i föreningen! I första hand är det för elever som spelar 14:00 eller 14:30 men går det att lösa får givetvis andra elever också åka med!

 

Är du nybörjare och vill börja spela tennis, fyll i mallen nedan och skicka till This is a mailto link. Vill du börja med att testa på... Håll då koll här på hemsidan inför loven där vi har som regel att alltid köra prova på tennis för en billig peng!

 

Ansökan för nya spelare (junior).doc

 

Vi följer Svenska Tennisförbundets ”Play and Stay” koncept vilket innebär att utrustning och regler anpassas efter gruppens kunskapsnivå det innebär också att vi försöker att ge våra elever chansen att prova på någon form av matchmoment så snabbt som möjligt. De olika stegen i konceptet är: 

 

Mini: små banor med mycket långsamma bollar. (5-6 år)

Midi: något större bana med långsam boll. ( ca 7-8 år)

Maxi: stor bana med något långsammare bollar. ( ca 9-10 år)

 

Vi arrangerar Midi och Maxi tävlingar varje år för dem som vill ta ett första steg in i tävlingsmomentet. Håll koll här på hemsidan när dessa tävlingar arrangeras, men fokus på dessa tävlingar är INTE reslutatet utan att få en positiv bild av matchspel där man mellan matcherna fikar och har trevligt med likasinnade.

Uppdaterad: 28 FEB 2018 14:36 Skribent: Elfsborg Tennis

 

justnu-logo-300px

johnsPlace

 Hedlunds måleri

Bravida_SE_pos

blåkläder 

 

Järngrinden

 

 

 

Speed_Group_1795

 

image002

aki travel

IMG_0728

 

 

 

Cernera-logo-black

 

Rosengrens

 

Joel Jolina logo

 

ALTEA_invest

 

C Jahn AB

 

Rochri AB

 

handelsbanken

 

 

SEB

 

 

 

 

 

 

 

GeorgA_logo

 

 

 

nilorn_logo

 

 

 
 

 

 

  simlicity

 

Elsafe svart botten

Postadress:
Föreningen Elfsborg Tennis ( 2012 ) - Tennis
Ålgårdsvägen 30
50630 Borås

Kontakt:
Tel: +4633130122
Fax: +4633130024
E-post: This is a mailto link

Se all info